İsrail askerleri, Gazze sınırında gösteri yapan Filistinlilerin üzerine ateş açtı. Olayda 13 ve 15 yaşlarındaki iki çocuk hayatını kaybetti. Gazze'de gösteri yapan Filistinlilere dünden bu yana yapılan saldırılarda vefat edenlerin sayısı 9'a yükseldi. Kudüs'te ise bıçaklı ya da silahlı saldırı düzenledikleri öne sürülen 3 Filistinli vurularak öldürüldü.

İsrail Ordusu, Gazze'de çocukların vurulduğu olayda, göstericilerin askeri güvenlik bölgesini ihlal ettiği ve askerlere taş attıklarını savundu.

İsrail ve Filistin'de 11 gündür devam eden şiddet olaylarında 4 İsrailli ve 19 Filistinli öldü. Bugün Kudüs'te Eski Şehir'de 4 İsrail polisi ile Yahudileri bıçakladıkları belirtilen 2 Filistinli vuruldu.

Doğu Kudüs'teki bir mülteci kampında ise dün gece İsrailli paramiliter güçlere ateş açtığı iddia edilen bir Filistinli vurularak öldürüldü. Hamas, Şa'fat kapmında vurulan kişinin kendi üyeleri olduğunu ve işgalcilere karşı savaşırken hayatını kaybettiğini duyurdu.

Batı Şeria'da da İsrail askerleri ile Filistinliler arasındaki çatışmalar sürüyor. İsrail şehirlerindeki Araplar da her gün protesto gösterileri düzenliyor.

Kudüs ve Filistin'deki olaylar, Yahudilerin Mescid-i Aksa'nın bulunduğu bölgeyi ziyaretlerine izin verilmesinden sonra çıkmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bölgede Müslümanlar haricinde hiç kimsenin ibadet edemeyeceği sözünü verse de bu açıklama olayları yatıştırmaya yetmedi.

Filistinlilerin İsrail'e karşı son büyük başkaldırısı, dönemin muhalefet lideri Ariel Şaron'un Mescid-i Aksa'nın bulunduğu bölgeyi ziyaret etmesiyle başlamış, 5 yıl süren intifadada 3 bin kadar Filistinli ile bin İsrailli hayatını kaybetmişti.