CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a, kamu bankalarına olan 400 milyon TL ve üstü borcu ödeyemeyen firmaların hangileri olduğunu sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na, Babacan’ın yazılı cevaplaması talebiyle soru önergesi veren CHP’li Tanrıkulu şu soruları yöneltti: "2015 yılı itibariyle kamu bankalarındaki batık ve sorunlu kredi sayısı kaçtır ve tutarları ne kadardır? Kamu bankalarına olan 400 milyon TL ve üstü borcu ödeyemeyen firmalar hangileridir?

Kamu bankalarına olan 400 milyon TL ve üstü borcu ödeyemeyen firmalar ne zaman temerrüde düşmüştür? Kamu bankalarına olan 400 milyon TL ve üstü borcu olan firmalardan alacağın takibi işlemlerine başlanmış mıdır? Başlanmamışsa sebebi nedir?
Bu firmalar arasından mudilerine 450 milyon TL borcunu ödemediği iddia edilen firma hangisidir? Yönetim kurulu üyeleri kimlerdir?

Kamu bankalarının batık ve sorunlu kredilerinde sorumluluğu olan kamu görevlileri kimlerdir? Kamu bankalarının batık ve sorunlu kredileri 2009-2014 yılları itibarıyla artmış mıdır? Artmışsa sebebi nedir? Kamu bankalarının batık ve sorunlu kredilerine zamanında müdahale edilmiş midir? Yapılan işlemler nelerdir?"