İsrail, Türkmenistan'a yeni büyükelçi atadı. İsrail'in yeni atanan büyükelçisi Itzhak Carmel Kagan, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a güven mektubunu sundu. Berdimuhamedov ile İsrail Büyükelçisi Kagan, iki ülke münasebetlerini hem ikili hem de uluslararası örgütler bazında ele aldı. Türkmen liderinin küresel güvenlik bazındaki ileri sürdüğü uluslararası inisiyatifleri desteklediklerini kaydeden Büyükelçi Kagan, Türkmenistan'ın bu alandaki tutumunun dünya devletleri için bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, İsrail ile bundan sonra da işbirliği yapmaya devam etmek istediklerini kaydederek, İsrailli yetkilileri Türkmenistan'ın tarafsızlık statüsünün kabulünün 20. yıl dönümü etkinliklerine davet etti. Taraflar, siyasi, ticari ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra eğitim, kültür, sağlık, spor ve turizm gibi alanlardaki işbirliği imkanlarını değerlendirdi.

Görüşmeden sonra Türkmen basınına açıklamada bulunan Büyükelçi Kagan, 7 yıl aradan sonra tekrar Türkmenistan'a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başkent Aşkabat'ın çehresinin çok değiştiğini kaydetti. Büyükelçi, diplomatik görevi süresince iki ülke ilişkilerinin daha da üst seviyelere çıkarılması için çaba göstereceğini ifade etti.