Yeni cumhurbaşkanı, Knesset adı verilen parlamentoda bulunan 120 milletvekili tarafından 5 aday arasından gizli oylamayla seçilecek.

Anayasaya göre sembolik bir rolü olan devletin en üst kademesine seçilebilmek için adayların parlamentonun yarısından 1 fazlasının, yani 61 kişinin oyunu alması gerekiyor. İlk turda çoğunluk sağlanamazsa en az oy alan aday elenerek seçimler çoğunluk sağlanana kadar tekrar edilecek.

İsrail'de cumhurbaşkanı adayı olabilmek için Knesset'ten en az 10 milletvekilinin desteğinin alınması gerekiyor. Yarınki seçimlerde ön plana çıkan isim, 2007 seçimlerinde Shimon Peres'in rakibi olan Likud Parti milletvekili Reuven (Rubi) Rivlin. İsrail Başbakanı ve Likud Partisi Başkanı Benjamin Netanyahu'nun adaylığına karşı çıktığı Rivlin, parlamento sözcülüğü ve iletişim bakanlığı yaptı.

Eski başbakan ve Nobel Barış Ödüllü Shimon Peres'in yerine aday olan diğer isimler ve özellikleri şöyle:

Binyamin (Fouad) Ben-Eliezer: Muhalefetin önde gelen isimlerinden Irak asıllı Knesset milletvekili, İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) Tuğgeneral olarak emekli oldu. Türkiye İsrail ilişkilerinin gergin olmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan'la iyi ilişkilere sahip birisi olarak biliniyor. Filistin ve İsrail arasında iki devletli çözüm taraftarı olan Ben-Eliezer, 2001 ”“ 2002 arası kısa bir dönem İşçi Partisi liderliği yaptı.

Daniel Shechtman: İsrail Teknoloji Üniversitesi profesörü ve 2011 Nobel Kimya ödülü sahibi. Kamuoyu yoklamalarında Rivlin'in ardından ikinci sırada yer alıyor.

Meir Sheetrit: Knesset'e 1981'de seçilen isim, Maliye, Adalet ve Ulaştırma bakanlığı yaptı.

Dalia Dorner: 1993'ten 2004'e kadar Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yaptı. İnsan hakları ve kadın erkek eşitliği savunucusu olarak tanınıyor. Halen İsrail Basın Konseyi başkanı.

Dalia Itzik: 2006'dan 2009'a kadar Parlamento Sözcülüğü yaptı. Çevre, İletişim ve Ticaret bakanlıklarında görev aldı. Tecavüz suçlamasıyla 2007'de istifa etmek zorunda kalan Moshe Katsav'ın ardından Shimon Peres seçilene kadar cumhurbaşkanlığına nezaret etti.