Almanya’da mülteci yurtları ve yerleşim yerlerine saldırıların hızla artması gözleri aşırı sağcı şiddet tehlikesine çevirtti. Ülkenin iç istihbaratı konumundaki Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maaßen’e göre mülteci yurtlarına saldırıların ardında ‘Der III.Weg’ isimli aşırı sağcı küçük parti önemli bir rol oynuyor. SWR televizyon kanalının ‘Report Mainz’ adlı programında yaptığı açıklamada Maaßen, partinin kışkırtmaları, şiddeti uygun görmesi ve övmesi sayesinde yeni şiddet eylemleri tetiklediğini savundu.

Maaßen, “Biz sadece mülteci yurtlarının değil, sıradan vatandaşların da zarar görebileceğinden endişeliyiz” dedi. İstihbaratın verilerine göre aşırı sağcı ‘Der III.Weg’ partisi ülke genelinde mülteci yurtlarına karşı propaganda yürütüyor. Bu Neonazi partinin yeni stratejisi ‘endişeli vatandaş’ kılıfına bürünerek toplantılarda kışkırtma çıkartmak olduğu belirtildi. Yaklaşık 200 civarında üyesi olan bu partinin Bavyera’da ağırlıklı olmak üzere toplam 6 eyalette faal olduğu ve parti üyelerinin şiddete eğilimli olduğu aktarıldı.

‘Report Mainz’ın İngolstadt Başsavcılığı’ndan aldığı bilgiye göre, geçtiğimiz Temmuz ayında Baverya’daki Reichertshofen’deki mülteci yurduna yapılan kundaklamanın bu partiye soruşturma için önem teşkil eden bir bağlantı tespit edildi.