İsveç’te hükümeti düşürmek için muhalefetin hazırladığı bütçeyi destekleyen ancak yine de hedefine ulaşamayan aşırı sağcı İsveç Demokratları (SD) partisi bu kez de Başbakan Stefan Löfven hakkında gensoru verdi.

İsveç’te geçtiğimiz Eylül ayında yapılan genel seçimlerde büyük bir çıkış sergileyen ve parlamentodaki milletvekili sayısını iki katından fazla artıran aşırı sağcı SD, hükümeti düşürmek için yeni hamleler yapıyor.

SD Başkan Vekili Mattias Karlsson, İsveç için iyi bir lider istediklerini ancak mevcut Başbakan Stefan Lövfen’in bu özelliklere uymadığını söyledi. Karlsson, ‘‘Stefan Lövfen birçok seçim vaadini yerine getirmedi ve İsveç halkının sesine kulak asmıyor.’’ dedi.

Başbakan Stevan Löfven ise daha önce yaptığı açıklamalarda İsveç Demokratları (SD) ‘Parlamentoyu kendi oyun alanları olarak kullanmak’ ile suçlamıştı.

İsveç Parlamentosu’na yakın kaynaklar SD’nin Başbakan Stefan Löfven hakkında verdiği gensoru önergesinin de hükümeti düşürmeye yetmeyeceğini ifade ediyor. Zira en son bütçe krizi esnasında hükümet ile muhalefet partileri masaya oturmuş ve önümüzdeki dönemle ilgili kapsamlı bir anlaşmaya varmışlardı.