Osmanlı Devleti topraklarında 1915 yılında Hıristiyan halklara karşı soykırım yapıldığı iddiasıyla İsveç'e bir anıt dikilmesi talebi kabul edildi.

Asuri Federasyonu'nun yayın organı Hujada.com’da yer alan habere göre, ülkenin doğusundaki Norrköping Belediye Meclisi, "Seyfo Anıtı" için vatandaşların girişimde bulunmasına onay verdi. Bu kararın belediyenin anıt için arazi temin etmesi anlamına geldiği belirtilen haberde,
anıtın finansmanın, Asuri derneklerince oluşturulan komite tarafından sağlanacağı kaydedildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşların girişimi İbrahim Tekman tarafından geçtiğimiz Şubat ayında başlatılmıştı. Bazı politikacılar bunu sevinçle karşıladı, ancak Seyfo yerine daha genel bir "insan hakları anıtı" dikilmesi görüşleri de vardı. Sonuçta siyasiler asıl öneriyi kabul ettiler ve Seyfo kurbanları için bir anıt dikilmesine karar verdiler. Karar oy birliğiyle alındı. Çoğu partinin temsilcileri kürsüye çıktılar ve desteklerini dile getirdiler. Hiç kimse öneri aleyhine konuşmadı."

Habere göre, Belediye Meclisi yedek üyesi ve Norrköping Asuri Kültür Derneği’nin aktif bir üyesi olan Sait Nison “Bu, tarihi bir karar. Meclis toplantısında yaptığım konuşmada, destekleri için tüm siyasi partilere teşekkür ettim ve bunun şehrin tüm sakinleri için dikilen bir anıt olduğunu vurguladım.” dedi. Nison, İsveç’in dünyada "Seyfo soykırımını" tanıyan ilk ülke olduğunu ve Norrköping’in de Seyfo anıtı dikilen İsveç'teki ilk şehir olacağını kaydetti.