İsveç’in Malmö şehrinde uzun yıllardır düzenlenen İskandinavya’nın en önemli etkinliklerinden olan Türk Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Malmö Genç Türkler Derneği (MUST) tarafından düzenlenen Türk Kültür Festivali sekiz gün boyunca devam etti. Etkinlikler yeni ve eski Türk filmlerinin izlenmesi ve tanıtımıyla başlandı. Festival kapsamında Türkiye ve Avrupa’dan gelen misafirlere Malmö şehri gezdirildi. Folkets Park’ta yöresel yiyecek ve içecek stantlarının kurulduğu etkinliklere Makedonyalı, Azerbaycanlı, Libya ve Suriyelilerin yanı sıra Türk ve İsveç vatandaşları da katıldı. Kasım Alper Özdemir’in sunuculuğunu yaptığı etkinliklerde Timur Sakka, stand-up gösterisiyle Tarkan Bulut, Aslı Kökçe, Ritim Of Turkey Halk Oyunları ekibi, Bora, Koray Çapanoğlu ve TRT sanatçısı Ali Çakar sahne aldı. Özkan Karadavut’un kardeşlik seması ve Ankara’dan gelen Anadolu Kültür Vakfı Halk Oyunları ekibi ise Edirne’den Kars’a sergiledikleri oyunlarla büyük alkış aldı. İsveçli sanatçı Rebecka Karlsson ise kendi şarkılarının yanı sıra Türkçe şarkılar de seslendirerek festivale renk kattı.
Etkinlikte Türkiye’nin Malmö Fahri Konsolosu Hakkı Uludağ tarafından çocuklara Türk bayrağı hediye edildi. Uludağ, MUST başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinliğin genel koordinatörü Bilal Karabudak ise, amaçlarının Malmö’de Türk kültürünü yaşatmak, tanıtmak, unutturmamak ve yeni nesile aktarabilmek olduğunu söyledi. Bu etkinlikler sayesinde Türkiye’nin tanıtımını gönüllü olarak yaptıklarını söyleyen Karabudak, etkinliğe destek olan Malmö Belediye Başkanı Katrin Stjernfeldt’e, derneklerden sorumlu meclis üyesi Frida Trollmyr’e, Malmö Türk Kültür Derneği’ne, Malmö Akademisyenler Derneği’ne, Türk Gençlik Federasyonu TUF’a, Folkets Park Başkanı Felicia Frediksson ve Genel Koordinatör Santiago Troche’ye ve Must gönüllülerine teşekkür etti.