İsveç’te geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleşen cami yangınının o dönemde iddia edildiğinin aksine kundaklama olmadığı, elektrik kontağından çıktığı açıklandı.

İsveç’te başkent Stockholm yakınlarındaki Eskiltuna semtinde geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleşen ve uzun süre ülke gündemini meşgul eden cami yangınının sebebi ortaya çıktı. İsveç polisi yaptığı araştırmalar sonrasında yangının kundaklama olmadığını, elektrik kontağından çıktığını açıkladı. Polis, İsveç medyasına yaptığı açıklamada camide bulunan kızartma makinesinin kısa devre yapması sonucu elektrik kontağı nedeniyle yangının çıktığını bildirdi.

Bazı görgü tanıklarının kimliği belirsiz bir kişinin caminin penceresinden içeri yanıcı bir madde attığı söylenmişti. Ancak polis bu ifadenin doğru olmadığını bildirdi. Olayın ardından caminin çevresinde bulunan 70 kişi ile görüştüklerini belirten İsveç polisi söz konusu ifadeyi doğrulayan bir kişinin bile olmadığını vurguladı.

5 kişinin hafif şekilde yaralandığı yangının ardından binlerce İsveçli destek amacıyla camiyi ziyaret etmiş ve camilere yapılan saldırılar ülkenin değişik yerlerinde düzenlenen protesto yürüyüşleriyle kınanmıştı.