İsviçre’de açıklanan sıcaklık verilerine göre kayıtların tutulduğu 1864 yılından itibaren bu yıl en sıcak Temmuz ayı yaşandı. Yetkililer özellikle 7 Temmuz’da başlayan yüksek sıcaklık değerlerinin ay ortalamasını beş derece yükselttiğini ve Temmuz ayı süresince 33 ila 36 derece arsında değişiklikler olduğunu vurguladı.

Cenevre’de ölçülen 39,7 derece ile şu ana kadar İsviçre’de görülen en yüksek sıcaklık değeri kayıtlara geçerken, Alp dağlarının kuzeyinde ise 36 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar görüldü. 25 Temmuz'dan sonra ülkenin kuzeybatı istikametinden gelen soğuk hava akımı nedeniyle ülke genelinde hava değerleri 20-25 derece seviyelerine gerileyerek mevsim normallerinin altına düştü.

AŞIRI SICAKLAR, SU ÜRETİCİLERİNE YARADI

Havaların aşırı sıcak olması ile birlikte insan vücudunun ihtiyaç duyduğu su miktarı da artıyor. İsviçre’deki bir su markası, Temmuz ayında satışlarının yüzde 50 arttığını belirterek fabrikanın 6 gün üzerinde günde 3 vardiya ile 24 saat çalıştığını açıkladı. Geçen yıllarda en fazla günde 2 vardiya ile çalıştıklarını hatırlatan yönetici, 'hayatımızda ilk defa tam gaz çalışıyoruz.' dedi.