GAZİANTEP (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve İslahiye 1 Nolu Konaklama Merkezi'nde kalan Suriyelilerden oluşan 6 takım arasında futbol turnuvası organize edildi.

21-31 Mart tarihlerinde oynanacak turnuvanın, Konaklama Merkezi'nin girişimi ve bir halı saha işletmesinin ev sahipliğinde yapılacağı belirtildi.

Kampın Eğitim ve Spor Birimi Sorumlusu Abdurrahman Yıldırım, yaptığı açıklamada, Suriyeli misafirleri sosyal aktivitelerle hayata daha fazla bağlamayı amaçladıklarını, bu kapsamda düzenledikleri sportif faaliyetlere kamp sakinlerinin büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Suriyeli misafirleri kampta çeşitli sosyal faaliyetlerle sürekli meşgul ederek yaşadıkları travmayı atlatmalarına katkı yapmak istediklerini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

“Suriyeli misafirlerimize yönelik böyle bir turnuvayı hem onları spora teşvik etmek hem de onların yaşamlarında bir değişiklik sağlamak düşüncesiyle tertipledik. Konaklama Merkezi'nde böyle bir aktivite ile savaşın etkilerinden ve savaşın oluşturduğu olumsuz psikolojiden kurtarmak, onların bir nebze de olsa farklı ortamda olmalarını sağlayarak, olumlu bir atmosfer oluşturmak istedik. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen kaymakamımız Ramazan Yıldırım’a ve iş adamı Şaban Doğan’a teşekkür ederiz.”

Turnuva sonucunda dereceye girecek takımlara çeşitli hediyelerin yanı sıra kupa ve madalya verileceği de bildirildi.