İsviçre'de ailelerin bir çocuk için her ay ortalama 2 bin frank (5 bin 200 lira) masraf yaptığı açıklandı. Zürig Gençlik Dairesi, çocukların sahip oldukları ihtiyaçları bakım, eğitim, lojman, beslenme, giyim ve diğer harcamalar şeklinde hesapladı.

Yeni doğan bebeklerin 6 yaşına kadar olan bakım ve eğitim için harcanan maddiyatı aylık olarak 725 Frank olarak düşünürken, ailenin çocuklar için daha büyük bir eve ödeyeceği ek harcamayı aylık 365 Frank, beslenme için 310 Frank, giyime 90 Frank, eşya ve tatil gibi diğer harcamaları da aylık 535 Frank olarak hesapndı. Bu yaş grubunda ailenin toplam aylık 2 bin 25 Frank ek bütçe ayırmak zorunda olduğunu vurgulayan Zürih Gençlik Dairesi, ailelerin ikinci çocuklarında yüzde10-15, üçüncü çocuklarında ise yüzde 20-25 gibi çocuk başına daha az para harcadıklarını belirtti.

Çocuklar büyüdükçe ailelerin bakım ve eğitime ayırdıkları bütçe azalırken; teknolojik eşya, mobilya ve tatil gibi diğer masraflar olarak düşünülen kısımda artış gözlemleniyor. Beslenme ve giyim gibi harcamalar ise yaş ile orantılı bir şekilde artıyor.