İtalya Başbakanı Renzi, başkent Roma'da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmesinde, Avrupa Birliği (AB) ve Yunanistan arasında uzlaşma koşulları bulunduğunu söyledi. Renzi görüşmeden sonra, Yunanistan'ın borç konusuna bir çözüm bulması halinde takması için Çipras'a bir kravat hediye etti.

Renzi ve Çipras'ın ile görüşmesinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlendi. İtalya Başbakanı Renzi, "Avrupa Birliği (AB) ve Yunanistan arasında uzlaşma koşulları bulunuyor." derken, Çipras ise "Sayın Renzi ile görüşmemiz yapıcıydı. Avrupa'da temel ilkeleri yeniden belirlemek önemlidir. Yunanistan'ın büyüme önerisine karşı öneri bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yunanistan için Avrupa Birliği kurumları ile güçlü bağlar olması önemli" diyen Renzi, Yunanistan'da reformlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Renzi ayrıca, "Yunanistan'da seçimlerin umut mesajını hepimiz okumak zorundayız." dedi.

"Avrupa'da yeni çatlaklar oluşturmak istemiyoruz." diyen Çipras ise İtalya'dan AB'nin kuruluş değerleri olan sosyal adalet, dayanışma, işbirliği ve büyüme politikalarına zorunlu dönüş yapılması anlamında ortaklarını ikna edebileceklerine daha çok inanarak ayrıldığını söyledi.

Basın toplantısının ardından Renzi, Çipras'a Yunanistan'ın borç konusuna bir çözüm bulunduktan sonra takması için bir kravat hediye etti. Çipras da borç sorununa bir çözüm bulunduğunda takacağını belirtti. Yunan Başbakan da Renzi'ye Yunan şarkılarından oluşan bir cd verdi.

Aleksis Çipras, yarın da Fransa Başkanı François Hollande ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek.