İtalya'nın Sicilya adası açıklarında dün alınan yardım çağrısı üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik güçleri tarafından 3 bot içinde toplam bin göçmenin sağ olarak kurtarıldığı açıklandı.

Libya'dan yola çıkan 3 bot kıyıdan 30 mil açıktayken kruvaziyer gemileri tarafından fark edilmesi sonucu İtalya Sahil Güvenlik kuvvetlerine yardım çağrısı yapıldığı kaydedildi. Dün akşam saatlerinde alınan yardım çağrısı üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtarma çalışmalarında bin civarında göçmenin sağ olarak Sicilya adasına getirildi. Bir göçmenin ise öldüğü açıklandı.

Sabah saatlerinde ise Suriye'den geldikleri belirlenen 80 kişilik başka bir botun da Sicilya sahillerine ulaştığı ve göçmenlerin kontrollerinin yapılmak üzere göçmen ofislerine yönlendirildiği belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda meydana gelen trajik kazalarda yüzlerce göçmen Akdeniz sularında hayatlarını kaybetmişti. Avrupa Birliği'nin yeterince destek veremediği ve ekonomik yetersizliklerden dolayı İtalya tarafından da kısıtlı şekilde yönetilebilen arama kurtarma çalışmaları sebebiyle göçmenlerin Akdeniz'deki yolculuğu daha da tehlikeli bir hal alıyor.