İtalya Ulusal Basın Federasyonu (FNSI) Genel Sekreteri Carlo Parisi, "İnsan haklarına ve meslek ilkelerine aykırı muamelelere maruz kalan tüm Türk meslektaşlarımızın akıbetlerinden Uluslararası Gazeteciler Birliği ile beraber İtalya Basın Federasyonu olarak kaygılıyız" dedi.

'Türkiye'de basın özgürlüğüne baskıların en sonuncusu olarak Koza Holding'in maruz kaldığı susturma eylemi kesinlikle kabul edilemez' diyen
FNSI Genel Sekreter Carlo Parisi, İtalyan meslektaşları olarak Türkiye'deki medya çalışanlarının yanlarında olduklarını vurguladı.

Bünyesinde Bugün, Millet gazeteleri ile Bugün TV ve Kanaltürk televizyonlarının bulunduğu Koza Holding'in yönetimine hukuksuz bir şekilde kayyum atanmasına İtalya'dan da tepki geldi. Cihan'a açıklamada bulunan İtalya Ulusal Basın Federasyonu (FNSI) Genel Sekreteri Carlo Parisi hukuksuz uygulamaya ilişkin, "Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik baskı eylemlerinin en sonuncusu olarak Koza Holding'in maruz kaldığı susturma eylemi kesinlikle kabul edilemez. Önümüzdeki pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerde halkı en doğru ve dürüst şekilde bilgilendirmek üzere çalışan kurumlara uygulanan bu tavır iktidarın, önleyici, ses kesici tedbirlerinden başka bir şey değildir" dedi.

Türkiye'deki meslektaşları için duydukları kaygıları dile getiren genel sekreter Parisi, "Basın Özgürlüğü'nün her geçen gün daha da kısıtlandığı, iktidara muhalefet etmenin en azından hapsi göze almak olduğu şu günlerde işlerini onurlu ve profesyonel şekilde gerçekleştirdikleri için 'suçlu' ilan edilen, insan haklarına ve meslek ilkelerine aykırı muamelelere maruz kalan tüm Türk meslektaşlarımızın akıbetlerinden Uluslararası Gazeteciler Birliği ile beraber İtalya Basın Federasyonu olarak kaygılıyız" ifadelerini kullandı.