İtalya'nın Milano şehrine bağlı Pantigliate belediyesine son seçimlerde başkan seçilen Claudio Veneziano ve yardımcısı Franco Abate maaşlarını belediyedeki okullara bağışladı. Seçim vaatlerinde maaşlarını bağışlayacaklarını açıklayan başkan ve yardımcısına önce inanmadıklarını ifade eden okul yöneticileri okul hesabına gelen 14 bin Euro'yu görünce ikna ve memnun olduklarını belirtti.

Başkan seçilmeden önce kendi mesleklerinden emekli olan ve buradan gelen maaşla geçimlerini sağlayan Claudio Veneziano ve Franco Abate, başkanlık dolayısıyla gelecek maaşa ihtiyaçları olmadığını ve maaşlarını bağışlamaya karar verdiklerini kaydetti. Özellikle yeni neslin yetişmesi adına okullardaki eksiklerin giderilmesi adına önceliği okullardan yana kullanan Veneziano ve Abate, diğer kamu kurumlarının ihtiyaçları halinde onlara da yardım yapacaklarını ifade etti.

ABATE: PARA HER ŞEY DEĞİLDİR

Halk ile iç içe olan 60 yaşındaki Başkan Veneziano, halkın ihtiyaçlarını yakından görebilmek adına futbol maçlarına gittiğini, kendisinin de yıllarca gönüllü olarak çalıştığı derneklerle irtibatlı olduğunu belirterek verdikleri kararın sadece basit bir seçim vaadi olmadığına dikkat çekiyor.

Başkan Yardımcısı Abate ise "Ulusal ya da yerel siyaseti sadece daha fazla zengin olmak için yapan politikacılar var. Bu duruma dikkat çekmek için ara sıra aşağılardan yeni bir uyarı verilmeli. Hayatta her şey sadece para değildir. Eğer emekli maaşımla geçinebiliyorsam neden daha fazlasını isteyeyim? Para insanların hayatını iyileştirebilecek tek şey değildir." diyerek sosyal sorumluluklarının maaştan daha önemli olduğunu vurguladı.