Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, Türkmen asıllı subay ve askerlerin IŞİD ile mücadele için kendi bölgelerinde görevlendirilmelerini istedi.

Kerkük'teki ITC binasında açıklama yapan Erşat Salihi, IŞİD'e karşı organize değil, bir çete savaşı yürütüldüğünü belirtti. "Herkes kendi coğrafyasını daha iyi biliyor." diyen Salihi, Türkmen asker ve komutanların bu sebeple şu an için Kerkük ve çevresinde görevlendirilmesini talep etti.

Kerkük'te IŞİD'e karşı başarısız olan bir komutanın El Anbar'da görevlendirildikten sonra aynı şekilde başarısız olduğunu savunan Salihi, "O görevler Türkmen subaylarına verilmediği takdirde hatalar olur." ifadelerini kullandı.

Irak'ta merkezi hükümetin, Türkmenlere verdiği sözleri yerine getirmediğini söyleyen ITC lideri Salihi, hassas görevlerin Türkmenlere verilmemesini ise Ankara ile Bağdat arasındaki sorunlara bağladı. Salihi, "Merkezi hükümet şunu bilsin: Biz Türküz ama Türk vatandaşı değiliz. Irak vatandaşıyız. Ankara ile Bağdat arasında olan sorunların (acısını) Türkmenlerden çıkarmasınlar." dedi.

ITC lideri Erşat Salihi, Kerkük ve çevresinde nasıl Peşmerge güçleri varsa, başında bir Türkmenin olduğu bir komutanlığın kurulması gerektiğini vurguladı.