İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve iş adamları İspanya ve Portekiz’e iş gezisi düzenledi.

İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Seküçoğlu, Gassan Kuran, Muhsin Yeter, Meclis Üyeleri Fuat Keser, Necdet Tatlı, Ali Çıtanak ve bazı iş adamlarından oluşan Türkiye, Portekiz-İspanya Sanayi ve Ticari ilişkileri araştırma ve geliştirme heyeti, Portekiz ve İspanya’ya turizm ve iş amaçlı bir geziye katıldı. Kendi imkânları ile düzenledikleri gezide heyet, ilk ziyaretlerini Lizbon T.C. Ticaret Müşaviri Başak Seçkin ile gerçekleştirdi. İkinci ziyaret ise İspanya’nın Başkenti Madrid Ticaret Müşaviri Fatma Kayhan ve son olarak da Barselona T.C. Başkonsolosu Emir Salim Yüksel ve Ticaret Müşaviri Ayfer Çomoğlu ile gerçekleştirilerek, görüşmeler yapıldı.

Baş Konsolosluk ve Ticaret Müşavirleri nezdinde yapılan görüşmelerde konu ülkelerin genel bilgileri, vergi oranları, dünya ve Türkiye ile olan ticaret şekilleri hakkında ön bilgiler alındıktan sonra, Türkiye'nin bu ülkelerle olan sanayi ve ticari ilişkilerinin nasıl geliştirilebilirliği hususunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Seküçoğlu, gezi hakkında yaptığı değerlendirmesinde, “Turizmden sanayi ürünlerine, otomotiv yedek parçadan tarım ürünlerine kadar birçok üründe dış ticaret hacmimizi yükseltilebilme olanağımız var. Bu konuda konsolosluklarımızın ve ticaret müşavirliklerimizin de her zaman bizlere yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etmeleri iş adamları olarak bizleri umutlandırmıştır.” dedi.

Ziyaret edilen Başkonsolos ve ticaret müşavirlerine Bülent Seküçoğlu ve ziyarete katılan diğer yönetim ve meclis üyeleri tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası adına plaket verildi. Her iki taraf için, iyi dilek ve temennilerde bulunularak ziyaretler sonlandırıldı.