Evinde uyuşturucu kullanmak ve kullandırmaktan Çin’de altı ay hapis yatan ünlü kung-fu yıldızı Jackie Chan’ın oğlu Jaycee, kamuoyundan özür diledi.
Dün hapisten çıkan ve bugün bir basın toplantısı düzenleyen 32 yaşındaki Jaycee (Çince adı Fang Zuming), başta kamuoyundan, sonra kendisine destek verenlerden ve zarara uğrattıklarından özür diledi.
Hiçbir gerekçesinin olmadığını anlatan ve ‘’Özür dilerim. Yanlış yaptım’’ diyen Jaycee, ‘’Kamuoyu figürü olarak, bu olay toplum üzerinde olumsuz etki oluşturdu, beni destekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı ve benimle çalışmış insanların kaybına neden oldu’’ dedi.
Jaycee, tutuklu kaldığı süre içinde çok şey öğrendiğini, bundan sonra ne yapması ve yapmaması gerektiğini iyi anladığını kaydederek, kanunlara uyan bir kişi olacağını söyledi.
Siyah elbiselerle basının karşısına çıkan Jaycee, parmaklıklar araksındaki düşünceli bir hayatta hücre arkadaşıyla tarihi konuları konuştuğu ve Budizm ile ilgili kitapları okuduğunu da anlattı.
Hong Konglu olan Jaycee’nin annesi Lin Fengqiao, sessiz bir şekilde Pekin’e gelirken, babası Jackie Chan’ın (Çince ismi Cheng Long) ise film çekimleri meşguliyetinden dolayı gel(e)mediği kaydedildi. Jackie Chan, oğlunun tutuklanması sırasında kendisinin iyi bir baba olamadığını söylemiş ve oğlunu da ayrıca eleştirmişti.
Film yıldızı ve şarkıcı olan Jaycee, Ağustos ayında Tayvanlı aktör Kai Ko ve diğerleri ile birlikte yakalanmıştı. Kai Ko, 14 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.
Jaycee’e ayrıca 300 dolar da para cezası verilmişti.
Polis, Jaycee’nin Pekin’deki evinde yüz gramdan fazla uyuşturucu bulmuştu.

-ÇİN’DE ÜNLÜLERİN UYUŞTURUCU KARNESİ ZAYIF-

Çin’de son aylarda, aralarında film ve televizyon yıldızlarının da bulunduğu birçok ünlü, uyuşturucu kullanmaktan gözaltına alınmıştı. Çin’in ünlü şarkıcılarından Yin Xiangjie, geçen aralık ayında uyuşturucudan tutuklanmıştı. Yine ağustos ayında ünlü aktör Gao Hu (40), 3 kişiyle birlikte uyuşturucu kullanmaktan tutuklanmıştı. Gao, ünlü yönetmen Zhang Yimou’un 2011 yılında çevirdiği "The Flowers of War" ile 2013 yılında çevirdiği "Flying Swords of Dragon Gate" filmlerinde oynamıştı. Gao’dan önce de yine yönetmen ve oyuncu olan Zhang Guoli’nin oğlu aktör Zhang Mo, polis tarafından uyuşturucu kullandığı için gözaltına alınmıştı. Film yönetmeni Zhang Yuan ve ünlü internet yazarı Chan Wanning de uyuşturucu bağlantılı suçtan dolayı tutuklanmıştı.
Mart ayında ise, popüler bir realist TV yıldızı Li Daimo, Pekin’deki Chaoyang Halk Mahkemesi tarafından evinde uyuşturucu bulundurmaktan dokuz ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Nisan 2011'de ise, Hong Konglu aktör Max Mok ve rock şarkıcısı Xie Tianxiao, Pekin’de esrar çekmekten tutuklanmıştı.