Japonya'da, Tokaido hızlı tren hattındaki Shinyokohama kentinden Odawara'ya giden 'Nozomi 225' numaralı trende bir yolcu kendisini yakarak intihar etti. Trende çıkan yangın sonucu bir kadın ölürken, 26 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Olay, yaklaşık 1000 yolcunun bindiği Nozomi isimli hızlı tren, başkent Tokyo'dan Osaka'ya doğru hareket ederken, Tokyo'nun güneybatısındaki Odawara kenti yakınlarında yerel saatle 11.30 sıralarında meydana geldi. Odawara İtfaiye Departmanı'ndan yapılan açıklamada, "Bize, trendeki tuvaletin yanında yangın çıktığı ve iki kişinin kalbinin durduğu haberi geldi." denildi. Olayda intihar eden kişi ile trende çıkan yangından etkilenen bir kadının hayatını kaybettiği, 26 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan olayla ilgili Başbakan Shinzo Abe'nin, çalışma masası oluşturma emri verdiği bildirildi. Hızlı trende 1000 yolcu bulunduğu, polisin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü ifade edildi.

Süper hızlı ve efektif Shinkansen hızlı trenleri Japonya'nın tüm önemli noktalarını birleştiriyor. Yaklaşık yarım asırlık tarihi olan hızlı trenleri her gün yüz binlerce kişi kullanıyor.

Japonya'daki hızlı tren, 1964 yılında ilk kez Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanan başkent ile ülkenin en büyük ticari merkezi sayılan Osaka kenti arasında hizmete sunulmuştu.

Hızları yaklaşık saatte 285 kilometreye ulaşan ve sayısı ortalama 300 adet olduğu bilinen hızlı trenleri her gün yaklaşık 400 bin kişi kullanıyor.

Geçen sene 50'inci yıldönümü kutlanan Tokyo-Osaka hattındaki hızlı tren, hizmete verildiği günden şimdiye kadar 5,6 milyar yolcu taşıdı ve toplam 2 milyar kilometre yol yaptı.