Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelen Japonya Başbakanı Şinzo Abe, İsrail ve Filistin’in barış ortamında yaşamasını arzu ettiklerini belirtti. Bölgedeki çözümün iki devlet şeklinde olması gerektiğine vurgu yapan Başbakan Abe, "İki devletli çözümü desteklemekte kararlıyız." ifadesini kullandı.

Japonya Başbakanı Abe, Mısır, Ürdün, İsrail ve Filistin’i kapsayan bölge turu kapsamında, bugün Filistin’i ziyaret etti. Abe'nin Ramallah kentinde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Mahmud Abbas, Abe’ye, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Japonya’nın 2012 yılı oylamasında Filistin’in BM üyeliğini destekleyen 137 devletin arasında olduğunu hatırlattı. Abbas ayrıca, Japonya'nın Filistin halkına yaptığı yardım ve desteğinden ötürü Abe'ye teşekkür etti.

İsrail barış istiyorsa, Filistin'e ait topraklarda yeni yerleşim yeri yapmaması gerektiğine dikkat çeken Abbas, "Komşularımıza barış için ellerimizi hala uzatmaktayız. Yeni yerleşim yeri ve barış arasında seçim yapmak durumundalar." diye konuştu.

Japonya Başbakanı Abe ise ülkesinin Filistin halkına yönelik desteğinin süreceğini belirtti. Abe, Gazze’nin imarı, sağlık sektörü ve yeni iş imkanları sağlamaları için Filistin'e 100 milyon dolarlık yardım yapılacağını aktardı.

Japon Başbakanı Abe ayrıca, Filistin ve İsraillilerin barış ortamında yaşamalarını arzu ettiklerini ifade ederek, "Geçen yıldan bu yana barışın sekteye uğraması ve barış fırsatlarından uzaklaşılmasından kaygı duyuyoruz. Tüm dostlarla görüş alışverişinde bulundum. Derin tarihi olan bu ülkede barışın sağlanarak, refahın gelmesini tüm içtenliğimle arzu ediyorum.” dedi.