Japonya Başbakanı Shinzo Abe, iki Japon vatandaşının, IŞİD terör örgütü tarafından öldürülmekle tehdit edildiği videonun yayınlanmasının hemen ardından serbest bırakılmasını istedi.

Ortadoğu gezisi çerçevesinde Kudüs'teki bir basın toplantısında konuşan Abe rehine olayına tepki gösterdi. Abe, teröre boyun eğmeyeceklerini söyleyerek rehinelerin hiçbir zarar verilmeksizin hemen serbest bırakılmasını talep etti.

IŞİD terör örgütü bugün yayınlandığı videoda, iki Japon vatandaşının rehin alındığını ve Japonya'dan 72 saat içinde 200 milyon dolar fidye verilmesi karşılığında serbest bırakılacağını duyurmuştu. Ortadoğu turunu tamamlayarak ülkesine dönmeye hazırlanan Japonya Başbakanı Abe ise konuşmasında uluslararası topluluğun terörizme boyun eğmeyeceğini söyledi. Abe ayrıca, bu alanda herkesin beraber çalışmasının önemine vurgu yaptı.

Terörislerin yayınladığı videoda, rehinelerin serbest bırakılması için şart koşulan 200 milyon doların, Japonya'nın, IŞİD'le savaşan bölge ülkelerine insani yardım sözünü vermesine bedel olarak talep edildiği bildirildi.

Videonun yayınlanmasından bir saat sonra yapılan basın açıklamasında, Abe'nin, yardım sözünden dönmeyeceğini söylediği aktarıldı. Mali yardımın, Irak ve Suriye'deki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanlara verileceğini vurgulayan Abe, her şeye rağmen kararından vazgeçmeyeceğini kaydetti.

Shinzo Abe'nin, Kudüs'ten Batı Şeria'daki Ramallah'a geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinin ardından Japonya'ya dönmesi bekleniyor.