Japonya'nın başkenti Tokyo'nun güneyi, 6.9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Japonya kıyılarında meydana gelen deprem sonrası herhangi bir tsunami tehlikesinin olmadığı açıklandı.

Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin merkezini Tokyo'nun güneyindeki Ogasawara adasının yakınları olarak açıkladı. Deniz tabanından 480 kilometre derinlikte meydana gelen depremde tsunami tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi. Depremde ayrıca, şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybının da yaşanmadığı aktarıldı.

Sık sık depremlerle sarsılan Japonya'da, başkentin güneyindeki adalar çevresinde, geçen ay 8.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde herhangi bir can ve mal kaybı olmazken ciddi bir yaralanma da yaşanmamıştı.

Ülke, 11 Mart 2011'de ise 9 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. Japonların "Büyük Doğu Depremi" diye adlandırdıkları felaket sonrası tsunami oluşmuştu. Tsunami sonrası faaliyette olan Fukushima nükleer santrali büyük zarar görmüştü. Santraldeki birçok reaktör bozulmuş, radyasyon sızıntıları meydana gelmiş ve yaklaşık 228 bin 863 kişi çevredeki evlerini terk ederek güvenli bölgelere taşınmak zorunda kalmıştı. Ülkenin şimdiye kadar kayıtlara geçen en büyük depreminde, 19 bine yakın kişi hayatını kaybetmişti.