Japonya Kabine İşleri Bakanı Yoshihide Suga, Güney Kore’nin kendilerine bir üst düzey görüşme teklifi bulunduğundan haberleri olmadığını ifade etti.

Güney Kore’de ay sonuna doğru Japonya-Çin-Güney Kore liderlerinin katılacağı dev zirveye günler kala, Güney Kore’den flaş bir açıklama gelmişti. Güney Kore Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk’ün dün yaptığı resmi açıklamada 3’lü zirve içerisinde Japonya ile ikili bir üst görüşme yapmak için Tokyo yönetimine teklifte bulunduklarını belirtmiş, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’den cevap beklendiği bildirilmişti. Bugün ise Güney Kore’nin teklifine ne gibi bir cevap vereceklerini sorusuna Japonya Kabine İşleri Bakanı Yoshihide Suga, “Böyle bir tekliften haberim yok! Bilmiyorum.” diye cevap verdi.

İki komşu ülke arasında 2011 yılından beri devlet başkanlığı seviyesinde herhangi bir üst düzey görüşme yapılmamış olması, zaman zaman gerginliklere neden oluyor. Gelecek hafta yapılacak olan 3’lü zirvede, Güney Koreli ve Japon liderin bir araya gelip gelmeyeceği konusu belirsizliğini koruyor.