Florida eyaleti eski valisi ve eski başkanlardan George W. Bush’un kardeşi Jeb Bush, 2016 başkanlık seçimlerinde aday olduğunu resmen açıkladı.

Jeb Bush, uzun süredir duyurması beklenilen kararını Miami’de organize edilen özel bir törende açıkladı. Adaylığını açıklamasıyla birlikte resmi seçim kampanyasına da başlayan Bush, “Kalbimle yarışacağım. Kazanmak için yarışacağım” dedi. Obama yönetimine sert eleştiriler getiren Bush, “Böyle bir liderliğin 4 yıl daha sürmesini görmek arzusunda değilim. Başkanlık bir liberalden başka bir liberale geçmemeli. Amerika daha iyisini hak ediyor” ifadelerini kullandı. Cumhuriyetçi Parti’den birinin başkan olması gerektiğini kaydeden Bush, “Bu ülkede geleceğimizin yönetimini bir kez daha alacağız” diye konuştu.

Orta sınıf halka sahip çıkılacağı mesajını veren Bush, “Eğer başkan olursam tercih gücünü cemiyet ve bürokratların elinden alıp ebeveynlere vereceğim” şeklinde konuştu. Jeb Bush’un adaylığını açıkladığı törene kardeşi George W. Bush ve babası George H. W. Bush katılmadı. Annesi Barbara Bush ise törende hazır bulundu. Jeb Bush'un eşi Columba Bush, Meksika kökenli. Konuşmasını bir süre İspanyolca sürdüren Jeb Bush, “Hangi dilde olursa olsun. Mesajım iyimser olacaktır” dedi.

Cumhuriyetçi Parti’den adaylıklarını resmen duyuran diğer isimler ise şöyle: Senatör Lindsey Graham, Senatör Marco Rubio, Senatör Ted Cruz ve Senatör Rand Paul, Eski Senatör Rick Santorum, Eski Arkansas Valisi Mike Huckabee, Eski Teksas Valisi Rick Perry, Eski New York Valisi George Pataki, iş kadını Carly Fiorina, yazar Ben Carson.