Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, aşırı hormonlu olduğunu iddia ettiği ithal armut ile Duma'da şov yaptı. Jirinovski, yanında getirdiği armudu Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’e ikram etmek istedi. Medvedev ise “Hayır, istemem” diyerek “hormonlu” armudu geri çevirdi.

Parlamento alt kanadı Duma’da Başbakan Medvedev’in de katıldığı toplantıda konuşan Jirinovski, ülkeye zararlı meyve ve sebzelerin getirildiğini savundu. Kürsüde cebinden çıkardığı armudu milletvekillerine gösteren Rus politikacı, “Bu armuda bakın. Bu armutta aşırı hormon ve gübre var. Polonya, Arjantin, Türkiye, Belçika ve Hollanda ürünleri tüm ülkeyi zehirliyor! Tehlikeli hormonlar içeriyor. Böylece tüm ülkeyi zehirliyorlar! Bunu Rosselhoznadzor (ilgili tarım ürünleri denetleme kurumu) durduramıyor mu?” diyerek eleştiri getirdi.

Daha sonra cebinden hormon ölçen alet çıkaran Jirinovski, armudun hormon düzeyini kontrol ederek, “Bence tüm marketlere bu aletle girmek lazım. Bütün vatandaşlardan bunu yapmasını rica ediyorum.” çağrısı yaptı.
Daha sonra kürsüden inen Jirinovski, Medvedev’e yaklaşarak yemesi için armudu uzattı. Bir milletvekili, “Koruma güvenliği kontrol etmedi. Zehirlenir…” diyerek uyarıda bulundu.