Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, 1915 olaylarının 100’üncü yıl anısı ile ilgili “soykırım” ifadesinin de yer aldığı açıklamayı kabul ederken, aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski metinde Ermenilerden “kardeş” diyerek ifade edilmesini eleştirdi.
Açıklama metni üzerine yorumda bulunan Jirinovski, yaptığı konuşmada kabul edilen metinde “soykırım” ifadesinin baş harfinin büyük harfle yazıldığını, bunun da doğru olmadığını söyledi.

Sovyetlerin dağılmasının ardından Ermenistan’da Rus kökenli vatandaşların kalmadığını eleştiren Rus politikacı, “Metinde 'Ermeni kardeşler' diye bahsetmenin bir gerekçesi yok. Kardeş devlet, halklar yok. Dolayısıyla bu tür cümleler kandırmaca gibi. Şunu bilmenizi istiyorum: 1991 yılında en fazla Rus, Ermenistan’dan kovuldu. Her yerde Rus ve başka halkların temsilcileri yaşıyor. Ama Ermenistan dışında! Evet iyi ülke ve ilişkilerimiz iyi. Eğer Ermenistan için tehlikeler söz konusu olmasaydı, bizim bu ülke ile ilişkilerimizin iyi olacağını beklemezdim. Ermenistan’ı alın Finlandiya’nın yerine koyun. O zaman orada sert Rus karşıtı eğilim olurdu. Dolayısıyla burada konu coğrafi. Yani birisi kimsenin kardeşi falan değil.” dedi.

Hayal kırıklığına uğramamak için ifadelerin doğru yazılması gerektiğine işaret eden Jirinovski, “Tabii ki bu açıklamayı destekliyoruz. Ama herkes bu konuda kendi görüşünü söyleme hakkına da sahip.” eleştirisi getirdi.