Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB oturumunda bildirilerini Felemenkçe okuyarak Hollanda’ya destek verdi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, bugün gerçekleştirilen AB oturumunda Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu.

Eski Polanya Başbakanı da olan Donald Tusk, “Rotterdam şehrinin şu anki Belediye Başkanı Fas kökenli. Bu ülkeyi nasıl faşizm ile suçlarsınız? Bunun gerçeklikle hiçbir alakası yok. Biz Avrupalıyız ve Hollanda ile gurur duyuyoruz” sözleriyle AB milletvekillerinden büyük alkış aldı.

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik kriz sonrası Hollanda ile dayanışma içinde olduklarını belirten Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker ise Hollanda’nın yanında olduğunu gösteren açıklamasını AB parlamentosunda Felemenkçe okudu. Juncker, Erdoğan’ın Hollanda’ya yönelttiği Nazi ithamlarını eleştirerek, “Bu sözler asla kabul edilemez” dedi. Bu ifadelerin Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmek istemediğini gösterdiğini öne süren Juncker, Türkiye’yi AB’den uzaklaştırdığını savundu.