Milyonlarca hacı adayı Arafat'ta hacı olmayı beklerken Kabe'nin örtüsü sabahın ilk saatlerinde değiştirildi.

Toplam 700 kilo ipekten dokunan ve 120 kilo altın ip ile dikilen yeni örtü, hacı adaylarının bugün (Zilhicce'nin 9. günü) Arafat'a çıkmasıyla değiştirildi. Suudi yetkililer, yeni örtünün 22 milyon riyal (yaklaşık 13 milyon TL)'ye mal olduğunu açıkladı. Örtü, Mekke'de bulunan, yaklaşık 240 kişinin çalıştığı ve dünyanın en büyük dikiş makinasına sahip olan Kabe Örtü Fabrikası'nda dikildi. Değişim işlemleri sırasında tam 86 kişi görev yaptı.

Kabe'nin örtüsü her sene hac mevsiminde yukarı kaldırılıyor. Hac mevsiminde, hacılar örtüye zarar vermesin ve Kabe daha iyi görünsün diye yukarıya doğru toplatılıyor. Örtü, her yıl geleneksel olarak Arefe günü hacı adayları vakfedeyken değiştiriliyor.

Örtü, siyah boya ile boyanmış halis ipekten üretiliyor. İşlemelerinde "La ilale İllallah Muhammed rasulullah", "Allah Celle Celaluhü", "Subhanallahi ve bihamdihi ve subhanallahilaziym", "Ya hannan ya Mennan" ile İhlas suresi ve Ayetel Kürsi yazıyor. Bu yazılar gümüş ve altın kullanılarak el işlemesiyle yazılıyor.