Kendisine kuruyemişin tabakta verilmemesi üzerine havalanmaya hazırlanan uçaktan kabin şefini indiren Kore Hava Yolları Eski Genel Müdür Yardımcısı Cho Hyun-a’ya, 1 yıl hapis cezası verildi.

‘Kuruyemiş Olayı’ diye bilinen Kore Hava Yolları’nda yaşanan skandal, hapis cezası ile sonuçlandı. Geçen sene ABD’den Güney Kore’ye gidecek olan Kore Hava Yolları’nın uçağına VIP olarak binen Kore Hava Yolları Eski Genel Müdür Yardımcısı Cho Hyun-a, ilk olarak hostes ile tartışmıştı. Kuruyemişi tabakta değil de pakette sunan hostese kızan Genel Müdür Yardımcısı Cho, kabin şefinden, yönetmelikte servisin nasıl yapılacağını göstermesini istemişti. Kabin şefinin yönetmeliği bulamaması üzerine Cho, havalanmak üzere piste doğru yol alan uçaktan kabin şefini indirmişti.

Olayın basına sızmasından sonra Cho, görevinden istifa etse de sular durulmamıştı. Hakkında soruşturma başlatan savcılık, Cho’yu, geçen yılın son günü tutuklu yargılamak üzere cezaevine göndermişti. Hava yolları güvenlik kanunlarını ihlal etmek suçu ile yargılanan Cho’nun davasında, bugün hakim son kararı verdi. Kore Hava Yolları Eski Genel Müdürü Cho’yu 1 yıl hapis cezasına çarptıran hakim, olayın kapanmasına yönelik hakaretlerde bulunduğu tespit edilen Kore Hava Yolları Hos ve Hostesler Birimi Müdürü Y.M.’ye de 8 ay hapis cezası verdi.