Güney Afrika’dan Londra’ya giden uçağın iniş takımlarına saklanan bir genç, Londra’nın Richmond semtinde bir dükkanın çatısına düşerek can verdi. Johannesburg’dan havalanan British Airways’in uçağına kaçak giren diğer yolcu ise hayatta kalmayı başardı.

Kaçak yolcu ihbarını alan Johannesburg polisi ve British Airways (BA) yetkilileri durumu İngiliz yetkililere bildirdiler. BA Güney Afrika yetkilisi medyaya yaptığı açıklamada, “Şu anda Londra Polisi ile irtibattayız. Çok nadir gerçekleşen olayın detaylarını araştırıyoruz.” dedi.

12 bin 875 kilometrelik yolculukta iniş takımlarında uçarak sağ kalmayı başaran 25-30 yaşları arasında olduğu söylenen gencin ise şu anda hastanede tedavi gördüğü ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

Londra Polisi, sabah 08.25’te ihbar geldiğini, yaklaşık bir saat sonra kaçak yolcunun cansız cesedine ulaştıklarını duyurdu. Yolcuya otopsi yapacağı açıklandı.

AFRİKA’DA DAHA ÖNCE DE BENZER OLAY YAŞANDI

Eylül 2012'de komşu Afrika ülkesinden 26 yaşındaki Jose Matada, Angola-Heathrow seferini yapan bir uçaktan düşerek ölmüştü. Olayın detayları belli olduğunda Matada’nın 12 saat boyunca eksi 60 derecede hayatta kaldığı ortaya çıkmıştı.