Mısır'ın başkenti Kahire'deki 15 Mayıs köprüsünde meydana gelen ve bir komiserin öldüğü bombalı saldırıyı, 'Ecned Masr' örgütü üstlendi.

İçişleri Bakanlığı, sabah saatlerinde Kahire'nin merkezindeki Mühendisin bölgesinde bulunan 15 Mayıs Köprüsü üzerinde meydana gelen patlamada, 1 güvenlik görevlisinin öldüğünü iki kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Ölen komiserin isminin ise Hamdi Sabri Melici olduğu duyurulmuştu. Bakanlık yeni yaptığı açıklamayla, 2013'ten itibaren terör eylemlerinde adından sıkça bahsettiren 'Ecned Masr' (Mısır Askerleri) örgütünün twitter hesabından olayı üstlendiğini belirtti.

Son birkaç aydır Kahire merkezli eylemlerini artıran örgüt, 2014 yılında 'terör örgütü' listesine alınmıştı. İlk olarak bağımsız olduğunu açıklayan, 'Ecned Masr' örgütü, geçtiğimiz yıl El Kaide'ye bağlılığını ilan etmişti. Özellikle Kahire ve İskenderiye gibi önemli şehirlerde eylemlerini gerçekleştiren örgüt, Sina bölgesinde kurulmuştu. Örgüt son yaptığı açıklamada ise yeni adını 'Sina Vilayeti' olarak değiştirdiğini duyurdu.