Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Fehmeddin Bayırlı, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ailelerin, çocuklarının askere gitmesini istediğini belirterek, "Burada çalışıyor, para kazanıyorlar. Ancak bundan önemlisi, vatani şuurumuzun daha da güçlenmesi için çocuklarımızın askere gitmesi lazım." dedi.

Bayırlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Suriye'de Esed rejiminin çocukları askere alıp cephede birbirleriyle çarpıştırdığını dile getiren Bayırlı, "Suriye'de bizi birbirimizle çarpıştıran devletle işimiz yoktu. Biz birbirimiz için varız. Buraya taşındık. Misafirlik 3 gün olur ama bizim 6 yıl oldu. Burada herkes bize yardım etti. Evimize kadar her şeyimizi karşıladılar." diye konuştu.

Artık misafirliğin bitmesi gerektiğini belirten Bayırlı, şunları kaydetti:

"Biz artık bir an önce vatandaş olup çocuklarımızın askere gitmesini istiyoruz. Burada çalışıyor, para kazanıyorlar ancak bundan önemlisi vatani şuurumuzun daha da güçlenmesi için çocuklarımızın askere gitmesi lazım. Çünkü dünyada herkes Türkiye düşmanı. Bunun içinde FETÖ'cüsü var, PYD'si var, PKK'sı var. Burası bizim ana vatanımız. Bizim bir atasözümüz var, 'Ağlarsa anam ağlar başkası yalan ağlar.' Biz bu vatan için burada yeniden güçlenip yeni topraklara açılmamız lazım. Çünkü o Osmanlı toprakları bizi çağırıyor."

Bayırlı, gençlerin askere gitmezse burada başı boş ve eğitimsiz yetişeceğini, okuyanların olsa bile okumayanların daha çok olduğunu belirterek, "Bunun için de destek istiyoruz ve vatandaş olup bir an önce askere gitmeleri lazım. Vatani şuurlarının anavatanda güçlensin ki, dünyaya açılalım." ifadelerini kullandı.