Duisburg garı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, Pazarcık’ın Terolar köyüne yapılacak kampın, terör örgütü IŞİD mensupları için planlandığını ve bununla da Alevilerin hedef alındığını öne sürdü. 
Miting komitesi tarafından Türkçe ve Almanca bildiriler okunduğu gösteride yapılan konuşmalarda, kalabalık sık sık, “Pazarcık halkı yalnız değildir, Pazarcık’ta IŞİD kampı istemiyoruz”, sloganları attı. 

Konuşmaların ardından şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen protestocular, “Merkel finanse ediyor, IŞİD bombalıyor” diye tempo tuttu. 

Duisburg Alevi Toplumu Esbaşkanı Fatma Yaşar, “Eğer 300 bin nüfuzlu bir yere, 27 bin mülteci yerleştiriliyorsa ve bunların içinde de IŞİD teröristleri de bulunuyorsa, biz bunlara karşı çıkıyoruz. Yoksa başka ülkelerdeki savaş ortamından kaçarak, ülkemize sığınan insanlara karşı değiliz. 1978 yılında Maraş’ta yaşanan acıları asla unutmayan Maraş halkının, şimdi de benzer olaylardan endişeli olduğuna inandığımız içinde, bizde buradan desteğimizi göstermek istedik” dedi. 

Duisburg ve çevre illerde bulunan dört ayrı Alevi derneğinin öncülüğünde oluşturulan Duisburg ve Çevresi Pazarcık Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen gösteriye 10 sivil toplum örgütü de destek verdi.