Kalp rahatsızlığı olan ve bir buçuk yıl boyunca yapay bir kalple yaşamak zorunda kalan minik Recep nihayet sağlığına kavuştu. 4 yaşındaki Recep’e kalp nakli yapıldı. Yeni kalbine kavuşan Recep, annesiyle birlikte 554 gün kaldığı hastaneyi büyük bir mutlulukla terk etti.

Recep’in tedavi gördüğü Berlin’deki Kalp Merkezi’nde bir veda eğlencesi düzenlendi. Eğlenceye doktorlar, hemşireler, temizlik işçileri ve diğer hastalar da dahil olmak üzere herkes katıldı ve Recep ile annesi Sultan Mamak (35) ile babası Mikayel Mamak’ın (42) mutluluğunu paylaştı.

Berlin’in yerel gazetelerinden BZ’te yayınlanan habere göre Recep ilk ameliyatını üç günlükken oldu ve o ameliyattan sonra da bir daha evine dönemedi. Kalp nakli yapılana kadar hayatı hastane odasında geçti. Mesleği otelcilik olan annesi ile bir temizlik şirketinde yöneticilik yapan babası işlerini bırakarak evlatlarının sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yaptılar ve onu bir an olsun onu yalnız bırakmadılar.

İki kalp karıncığı yerine bir kalp karıncığı ile dünyaya gelen Recep için beklenen müjde 1 Ağustos’ta geldi ve kalp nakli başarıyla gerçekleştirilerek Recep’in önceki gün evine dönmesi kısmet oldu. Recep'in doktoru Stephan Schubert Berlin’de bu yıl içinde on çocuğa kalp nakli yapıldığını ve Recep’in bunlardan biri olduğunu söyledi. Organ bağışı skandalları dolayısıyla, bağışlanan organ sayısında geçen yıl büyük azalma meydana geldiğini belirten Dr. Schubert geçen yıl sadece üç çocuğa kalp nakli yapabildiklerini bildirdi.