Seçim çalışmaları için Hollanda'ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hükümete yüklendi. Mustafa Kamalak, "Doğu ile gönül bağımız kopmak üzere. Bütün komşu ülkelerle düşman hâline getirildik. Şimdi aramızı düzeltmesi için NATO’yu çağırıyorlar. NATO Türkiye’ye ayak bastığı gün Türkiye dağılır." dedi.

Kamalak, şöyle devam etti: "Ortadoğu’yu bir apartman olarak düşünürsek, Türkiye o apartmandaki bir dairedir. O dairede başlayan bir yangın bütün apartmana sıçrar. Biz bu ülkenin daha fazla zarar görmemesi ve kötülüklere fren olabilmek için ittifak çalışmalarına giriştik.

Üç şart terörü önleme de olmazsa olmazdır. Bir, mutlak suretle üreten bir ekonomiye geçilmelidir. Her gencimize mutlaka bir iş bulunmalıdır. İki, nitelikli ve birleştirici bir eğitim sistemine geçilmelidir. Üç, adil bir hukuk sistemine geçilmeli, insan hakları ihlalleri kesinlikle önlenmelidir."

"VAHİY GELMİŞ GİBİ..."

Yandaş medyanın bu felaketleri görmezden gelerek yayın yaptığını söyleyen Kamalak, "Cumhurbaşkanından, başbakandan gelen bildirileri de ‘vahiy’ gelmiş gibi kamuoyuna duyuruyorlar. Aslında o tür medya bunlara en büyük kötülüğü yapıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin barış yolunu tutarak, dostluk dilini kullanması gerektiğini ifaden eden Kamalak, şöyle devam etti: "Onun da tek adresi Saadet Partisidir. Kürt, merttir, dindardır. Malazgirt’te Alparslan’ın, Çaldıran’da Yavuz’un yanında olmuşlar; Birinci Dünya Savaşı’nda da ülkenin birliği ve bütünlüğü için on binlerce insanıyla hazır bulunmuşlardır. Başbakan ve Cumhurbaşkanı, muhalefeti eleştirirken ‘Sivas’ın doğusuna gidemiyorsunuz’ diyorlar. Bunun sorumlusu da elbette sizlersiniz. Utanç vesilesini iftihar vesilesi gibi sunuyorsunuz.

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, bir bölgede seçilmek için yeterli oy alan adaylarına, parti barajı aşamadığı için mazbataları verilmezse konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini de sözlerine ekledi.