Kamboçyalı Dy Heun, işlemlerini yapmak üzere Vietnamlı sığınmacıları başkent Phnom Penh’e götürürken gözaltına alındı. Sığınmacılar ile Heun'ı gözaltına alan Kamboçya polisi, grup ile birlikte kendi vatandaşını da Vietnam polisine teslim etti.

Dy Heun, Vietnam’dan kaçıp sığınmacı statüsü almak için Kamboçya’ya gelen vatandaşların işlemlerinin başlatılması amacıyla Phnom Penh’e geçmelerine yardım etti. Heun, Vietnamlı grubu Phnom Penh’e götürdüğü sırada Kamboçya polisi tarafından gözaltına alınıp sığınmacılarla birlikte Vietnam’a gönderildi.

Dy Heun "Sığınmacıları işlemlerin başlatılması için minibüs ile Phnom Penh’e doğru giderken polis bizi durdurdu. Polis bizi hiç konuşturmadan üzerimizi arayıp bir kamyonete bindirdikten sonra gece boyunca bilmediğimiz bir yerlere doğru ilerledik. Vietnam’ın Gai Lai şehrine vardıktan sonra Vietnam’a gönderildiğimizi anladım." dedi.

Salı günü Vietnam’a gönderilen Heun, Vietnam polisinin sorgusundan sonra Perşembe günü vatanı Kamboçya polisine teslim edildi.

Öte yandan, Dy Heun'ın herhangi bir maddi karşılık almadan gönüllü olarak sığınmacılara yardım etmeye çalıştığı aktarıldı.