Kamboçya’da ülkenin en iyi okulları arasında gösterilen Zaman Uluslararası Okulları, düzenledikleri faaliyetlerle Kamboçyalıların takdirini toplamaya devam ediyor. Türk eğitim kurumları, ülkedeki elçiliklerle birlikte başkent Phnom Penh’da ortak "Dil ve Kültür Festivali" düzenleyerek farklı kültür ve kimliklerin bir araya gelmesini sağladı.

Zaman Uluslararası Okulları'nın; Endonezya, Tayland, Myanmar, Laos ve Pakistan elçilikleri ile ortak olarak düzenlendiği Dil ve Kültür Festivali'nde farklı ülkelerin kültürleri sergilendi. Festival kapsamındaki gösterilerde, şarkı ve yöresel danslar sergilenirken Kamboçyalı öğrenciler tarafından seslendirilen Türkçe türküler büyük beğeni topladı. Cemil Cankat’a ait "Urfa’nın Etrafı" türküsünü seslendiren Zaman Okulu korosu da izleyicilerden tam not aldı. Minik Kamboçyalıların gösterileri ise izleyenleri gülümsetti.

Festival'da Kamboçya'nın önde gelen sanatçılarından Meng Keo Pichenda ve Srornos So da festivalde sahne aldı.

Zaman Uluslararası Lisesi Müdürü Gürkan Çil, bu etkinliği öğrencilerinin farklı kültür ve kimliklerin farkında olmaları ve kültürlerin kaynaşması sebebiyle düzenlediklerini ifade etti.

Kamboçya’da faaliyet gösteren Zaman Uluslararası Okuları Türk girişimciler tarafından 1997’de başkent Phnom Penh’de açıldı. Kamboçya’da marka haline gelen Zaman Uluslararası Okulları; anaokulu, ilkokul, lise ve üniversite olmak üzere 4 okuldan oluşuyor. Ülkede, Türk kolejlerinin yansı sıra Güneydoğu Asya'nın ilk ve tek Türk Üniversitesi olan Zaman Üniversitesi de faaliyet gösteriyor. 2010 yılında açılan üniversitenin; inşaat mühendisliği, mimarlık, bankacılık ve finans, İngilizce öğretmenliği, işletme, uluslararası ilişkiler, tasarım, bilgisayar mühendisliği ve yönetim bilişim sistemleri bölümleri bulunuyor. Bu yıl ilk mezunlarını verecek Zaman Üniversitesi, yeni olmasına rağmen ülkenin en iyi üniversiteleri arasına girmeyi başardı.