Kamboçya'da faaliyet gösteren Türk Diyalog Enstitüsü düzenlediği dostluk yemeğinde, başta Din İşleri Bakanı Min Khin ve Savunma Bakan Yardımcısı Orgeneral Chum Socheat olmak üzere birçok devlet adamı, bürokrat, tanınmış akademisyen ve işadamını bir araya getirdi. Bakan ve üst düzey yetkililer, yemek öncesi yaptıkları konuşmalarda dünya barışına ve insanlığa katkılarından dolayı Hizmet Hareketi'ne teşekkür etti.

Din İşleri Bakanlığı ile Mekong Diyalog Enstitüsü'nün Raffles Le Royal Oteli'nde birlikte düzenlediği programa 8 bakanlık yetkilisi, Anayasa Mahkemesi üyeleri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, büyükelçiler, din temsilcileri, medya mensupları, üst düzey bürokratlar, ülkenin etkin akademisyenleri ve işadamları katıldı. Programda Din İşleri Bakanı Min Khin, Senato Ekonomi Komisyonu Başkanı Chea Chet, Savunma Bakan Yardımcısı Orgeneral Chum Socheat, Kamboçya Müftülüğü ve Kamboçya Budizm Otoritesi'nden yetkililer birer konuşma yaptı.

Din İşleri Bakanı Min Khin, Kamboçya'da açılan Türk enstitüsünün çalışmalarına vurgu yaparak Hizmet Hareketi'ne övgülerde bulundu. Bakan Khin, '2 yıl gibi kısa bir sürede enstitünün birçok önemli çalışmada bulunduğunu' belirtti. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'önemli bir alim ve barış insanı' olduğunu belirten Bakan Khin, Kamboçya ve dünya barışına katkılarından dolayı Gülen'e teşekkür etti. Khin, Gülen'in fikirlerinin dünya barışına ve insanlığa katkı sağlaması açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Senatör Chea Chet ise yaptığı konuşmada, Mekong Diyalog Enstitüsü'ne Kamboçya toplumuna yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Senatör Chet ayrıca, enstitü ile yaptıkları işbirliğinin artması talebinde bulundu. Chet daha sonra, dünya ve Kamboçya toplumuna yaptıkları katkılardan dolayı Mekong Diyalog Enstitüsü Başkanı Hakan Atasever'e özel plaket verdi.

Savunma Bakan Yardımcısı Chum Socheat ise programda 'bu kadar geniş katılımlı ve toplumun farklı kesimlerinden vatandaşları dostluk ve barış çatısı altında bir araya getirmesinden dolayı' enstitüye teşekkür etti.

Konuşmaların sonunda toplu fotoğraf çekildi. Din temsilcilerinin dünya barışı adına yaptıkları duayla başlanan iftar yemeğiyle program sona erdi.