Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye’ye gelen 20 ayrı ülkeden 40 çocuğu kabul etti.
Başbakan Davutoğlu, 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Bosna, Makedonya, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Ukrayna, Türkmenistan, KKTC, Azerbaycan, Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Estonya, Maldivler, Romanya, Tayland, Irak, Filistin, Sırbistan, Karadağ olmak üzere 20 ayrı ülkeden gelen 40 çocuk, Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen programla kabul edildi. Çocuklarla tek tek sohbet eden Davutoğlu ve eşi, çocuklara hangi ülkelerden geldiklerini ve Türkçe bilip bilmediklerini sordu.

DAVUTOĞLU ÇİFTİNİN YAKIN KORUMALIĞINI ÇOCUKLAR YAPTI

Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun yakın korumalığını yapan iki polisin çocuğu da, Davutoğlu çiftinin yakın korumalığını yaptı. Programa katılan çocuklar, şiir okuyarak şarkı söyledi. Davutoğlu, Türkçe’yi dizilerden izleyerek öğrenen Türkmenistanlı çocuklarla Türkçe sohbet etti. Çocuklar, Türkçe’yi çok sevdiklerini ifade ettiler. Davutoğlu, çocuklara herhangi bir talepleri olup olmadığını da sordu. Irak’tan gelen bir çocuğun "Türkçe’yi çok seviyorum ama Ahmet Davutoğlu’nu çok seviyorum" sözleri Başbakan Davutoğlu’nu güldürdü.

Programa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, programın sonunda çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.