Almanya'nın Mecklenburg Vorpommern eyaleti Greifswald Üniversite Hastanesi, kan rezervi tükendiği için daha önceden randevusu yapılan dört ameliyatı iptal etti. NDR’de yer alan habere göre, kan bankasındaki kan rezervi tükenen hastane, Hamburg, Berlin ve Schleswig Holstein’inden de yardım alamadığını dolayısı ile ameliyatları iptal ettiğini bildirdi.

Hastanenin Transfüzyon Bölüm Direktörü Andreas Greinacher durumu dramatik olarak nitelendirdi. Ameliyatı öncelikli ertelenen hastaların daha çok 0 Rh negatif kanı taşıyan ve ameliyatlarda çok kana ihtiyaç olup acil olmayan kalp ve ortopedik hastalar olduğu bildirildi.

Eyalette şu anda acil durumlarda bile kliniklerin kendi kan rezervleri ile müdahale edemeyeceğini belirten Greinacher, “Ama çok acil durumlarda ise ülke genelinde tüm kurumlar kısa sürede birbirine yardımcı olabiliyor” dedi. Aynı zamanda tatil bölgesi Mecklenburg Vorpommern’de yaz tatili öncesi çok sayıda bağışçıya dolayısı ile kan rezervine ihtiyaç duyuluyor. Bölgede özellikle 0 ve A negatif kan stoku bulunmuyor. İhtiyacın karşılanması için her gün ortalama 100 kişinin kan bağışı yapması gerekiyor.