Kanadalı Demokrat Milletvekili Craig Scott, Türkiye’de medya açısından durumun giderek kötüye gittiğini belirterek, hükümete baskıcı yönetime son vermesi çağrısı yaptı.

Kanadalı Milletvekil Scott, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü dolayısıyla Kanada Parlamentosu’nda kısa bir konuşma yaptı. Gazetecilerin halkı bilgilendirmek gibi özel bir vazifesinin olduğunun altını çizen Scott, Türkiye’de gazetecilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Türkiye’de basına yönelik baskılara son verilmesi gerektiğini belirten Scott, “Hükümetin medya kuruluşlarına baskın düzenlemeye başladığı ve çok sayıda gazetecinin göz altına alındığı Türkiye’den bahsediyorum. Türkiye’nin baskıcı yönetime sürüklenmesi derin kaygı sebebi ve bundan mutlaka geri dönmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Scott, Honduras’ın 2009 darbesinden sonra gazeteciler için dünyanın en tehlikeli ülkesine dönüştüğünü kaydetti.

Yakın zamanda Türkiye’deki basın özgürlüğü alanındaki problemler sebebiyle bazı ABD’li vekil ve senatörler de hükümeti sert bir dille eleştirmişti. New York Eyalet Milletvekili Joe Borelli, Türkiye’de yaşananların herhangi demokratik bir ülkede yaşanamayacağını dile getirmişti. Kuzey Carolina eyaleti Federal Senatörü Thom Tillis, insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda son günlerde yaşananların kendilerine kaygı verdiğini kaydetmişti.