Kan Kardeşi Projesi'yle(KANKA) Güney Koreli turistler, gazilerin evinde misafir edilerek Türk kültürünü ve örf ve adetlerini yakından tanıyacak. Proje kapsamında Güney Koreli turistlerin, ilk ziyareti Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesi'de yaşayan 85 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Kara'nın olacağı belirtildi.

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahit ve Gaziler Derneği Manavgat Şube Başkanı Osman Nuri Aslan, yaptığı açıklamada, proje ile Türkiye-Güney Kore'nin 65 yıl önce oluşan dostluk ve köprüsünü pekiştirmek istediklerini söyledi. Projelerine Güney Kore Devleti ile Güney Koreli turizm seyahat acentelerinden destek geldiğini belirten Aslan, yıllık 57 bin Güney Koreli'nin Side antik kentte kültür turuna çıktığını, tura çıkan turistlerle ilçede hayatta olan 10 Kore gazisini buluşturmak istediklerini kaydetti. Aslan, "KANKA ile Güney Koreli turistlerin, gazilerimizi evlerinde ziyaret ve misafirlikle yakından tanımalarını istiyoruz. Aynı zamanda Korelileri gazilerimizle buluşturarak bizi biz yapan değerlerimizi tanıtmak istiyoruz. Proje kapsamında Koreli turistler Side'de gazimiz Mehmet Kara ile buluşacak. Ziyaret ve misafirlik izlenimlerini yıl sonunda kitaplaştıracağız." diye konuştu. Kore gazisi Mehmet Kara, geçmiş yıllarda çok sayıda Güney Koreli turistin Side'de kendisini ziyaret ettiğini, konuklarını evinde ağırlamaktan onur duyacağını kaydetti.

Öte yandan Side Antik Kent'te Güney Koreli turistlerin eko ve kültür turları başladı. Bu sene Side antik kentte 70 bin Güney Koreli turistin eko ve kültür turuna çıkacağı belirtildi. Güney Koreli Krizantam Turizm Seyahat Acentesi Kültür Turizmi Uzmanı. Dr. Yeondong Hwang, KANKA projesini desteklediklerini söyledi.

Anadolu turu kapsamında haftanın dört günü Side'de kültür turuna çıktıklarını belirten Hwang, bu sene antik kente 70 bin Güney Koreliyi kültür ve eko turuna çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.