Valilikten yapılan açıklamaya göre, Miliç, makamda gerçekleştirilen ziyarette, Ata ile bir süre sohbet etti. Ata, kentin son yıllarda elde ettiği ticari başarılar ve şehirde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Miliç de Karadağ ile Türkiye arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için Gaziantep'te yürütülecek çalışmalar hakkında Ata ile fikir alışverişinde bulundu.

Miliç, valilik ziyaretinin ardından Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

GTO Başkanı Eyüp Bartık ile görüşen Miliç, Karadağ'ın Türk yatırımcılar için enerji başta olmak üzere birçok alanda muhteşem fırsatlar sunduğunu belirtti.

Tarihsel ve ekonomik bağları daha güçlü hale getirmek istediklerini aktaran Miliç, Türkiye ve Karadağ arasında imzalanan "Ekonomik İşbirliği Protokolü"nün bunun için önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Miliç, diplomatik ilişkilerin her geçen gün daha doğru bir zeminde şekillendiğini ve Türkiye'nin girişimciliğini önemsediklerini ifade etti.

Bartık da Miliç'e Gaziantep'in bölgedeki stratejik önemi ve Türkiye ekonomisindeki yeri hakkında bilgi verdi.

Gaziantep ve Türkiye için tüm fırsatları değerlendirmeye ve işbirliklerine "hazırız" mesajı veren Bartık, şunları kaydetti:

"Karadağ ile ekonomik ilişkilerimiz artan bir seyir izlemekte. Özellikle doğrudan Türk yatırımları için önemli bölgelerden biridir. Birçok Türk firması Karadağ'a yatırım yapmaktadır. Gaziantep iş dünyası olarak iki tarafın çıkarına olacak ilişkilere devam etmeyi arzu ederiz. Gaziantep ile Karadağ arasında şu an var olan 50 bin dolarlık ticaret hacmini yeterli bulmuyoruz. Gaziantep'i Avrupa'nın en güney kenti gibi düşünün ve sahip olduğu avantajları görün."