Fransız Sivil Havacılık Güvenliğini Soruşturma ve Analizi Ofisi (BEA), Barcelona’dan Düsseldorf’a giderken Fransa’nın güneyinde düşen Germanwigs Havayolları'na ait uçağın karakutusunda ses dosyasına ulaştıklarını duyurdu. Dün Paris'e gönderilen uçağın karakutusu üzerinde incelemelerine başlayan BEA yetkilileri, kazanın nedeni ile ilgili bir sonuca varmanın ise henüz mümkün olmadığını dile getirdi. Elde edilen ses kaydının kazanın meydana geldiği ana kadar sürdüğünü ifade etti.

BEA'dan yapılan açıklamada, uçağın doğru güzergah üzerinde uçtuğu hatırlatıldı. Yerel saatle 10.30'da uçaktan rutin bir mesaj gönderildiği, mesajdan 1 dakika sonra ise uçağın inişe geçtiği kaydedildi. Kazaya kadar süren 10 dakikalık inişin nedenleri ile ilgili ise henüz hiçbir açıklamaya ulaşılamadığı belirtildi.

Geçen sene Mali'de meydana gelen uçak kazasında da bugünküne benzer enkazın oluştuğunu söyleyen yetkililer, bunun yüksek hızla çarpmadan kaynaklanabileceğini aktardı. Ayrıca Fransız yetkililer, uçakta düşüşten önce bir patlama olmadığını da yine dile getirdi. BEA yetkilileri her türlü olasılığın değerlendirildiğini dile getirdi.

Dün Alman havayolu firması Lufthansa’nın alt şirketi Germanwings’e ait yolcu uçağı Barcelona’dan Düsseldorf’a giderken Fransa’nın güneyinde Barcelonette bölgesinde düşmüştü. Uçakta bulunan ikisi bebek 144 yolcu ve 6 mürettebattan kimsenin kurtulmadığı açıklandı.