Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, mevcut yaşanan bütün şiddet eylemlerini kınadığını söyledi. Başkent Astana’da yapılan ‘Şiddet içeren ve Aşırılıkla Mücadele’ konulu konferansta konuşan Başbakan Masimov, bütün şiddet ve aşırılık eylemlerini kınayarak bunlarla mücadele etmeye hazır olduklarını belirtti.

Aşırılıkla mücadele kapsamında daha fazla iletişim ve diyalog olması gerekliliğini vurgulayan Kazak Başbakan Karim Masimov, bu tür oluşumlara karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Son günlerde iyice artış gösteren şiddet olayları karşısında ülke olarak her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen Masimov, şiddet ve aşırılıklara karşı mücadelenin büyük ve kapsamlı olması gerektiğinin altını çizdi.
Her türlü işbirliğine açık olduklarını da sözlerine ekleyen Masimov, bu tür grupların özellikle sosyal medya üzerinden propaganda yaptıklarını ve gençlerin bu konularda dikkatli olması gerektiğini hatırlattı.

“ŞİDDET VE AŞIRILIK ÇAĞIMIZIN EN ACİL KÜRESEL PROBLEMİ”

Kazakistan İstihbarat Teşkilatı Başkanı Nurtay Abıkayev şiddet ve aşırılığın çağımızın en acil küresel problemlerinden biri olduğunu söyledi.

Konferansta bir konuşma yapan Abıkayev, farklı ülke vatandaşlarından oluşan bu şiddet ve aşırılık yanlısı grupların uluslararası bir probleme dönüştüğünü söyledi. Abıkayev, oluşan bu tehlikeli grupların sadece belli ülkeleri değil bütün ülkeleri tehdit ettiğinin altını çizdi. Ülkelerdeki güven ve huzur ortamını bozmak için bu gruplar için gerekli tedbirlerin alınması gerekliliğini vurgulayan Abıkayev, IŞİD, Boko Haram ve El-Kaide gibi örgütlerin dünyanın bir çok ülkesinde kendileri için çalışan yeni gönüllüler bulduğunu belirtti.