Almanya'nın Winnenden şehrinde 2009 yılında okula saldırı düzenleyen ve 15 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden Tim K.’nın ailesinden Baden-Württemberg Eyaleti Kaza Sigortası’nın tazminat talebi ile açtığı dava devam ediyor.

Stuttgart Eyalet Mahkemesi’nde görülen davanın dün yapılan duruşmasında Tim K.'nın annesinden öncelikle, eşinin, Tim K.'nın okul saldırısında kullandığı silahı yatak odasında tutup tutmadığı öğrenilmeye çalışıldı. Bu konuda olay günü yapılan olay yeri incelemesinde rapor tutan polis memuru şahit olarak dinlendi.

Ayrıca daha önceki raporlarda yer alan Tim K.'nın annesinin yatak odasında bir silah bulunduğu yönünde verdiği ifadelere de dikkat çekildi. Eyalet Tim K.'nın ailesinden toplam 1 milyon Euro tazminat talep ediyor. Söz konusu tazminat saldırı sonucu yaralanan öğrenci, öğretmen ve velilerin tedavi masrafları ile gerekçelendiriliyor. Hatırlanacağı gibi saldırıda yakınlarını kaybedenler ve yaralananlar saldırgan Tim K.'nın kullandığı silah babasına ait olduğu için baba aleyhine dava açmıştı.

11 Mart 2009 tarihinde meydana gelen olayda babasının silah koleksiyonundan aldığı silahla Albertville Okulu'nu saldırı düzenleyen 16 yaşındaki Tim K., 15 öğrenciyi öldürdükten sonra intihar etmişti. Tim K.'nın babası silahlarını muhafaza etmedeki kusurundan dolayı da 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.