Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville Lisesinde düzenlenen saldırıda, saldırganla beraber 16 kişinin öldüğü bildirildi.

Polis kaynakları, okulda 9 öğrenci ile 3 öğretmenin öldüğünü, yakınlardaki bir klinik civarında bir kişiyi öldüren saldırganın polisle çatışmaya girdiğini, bu sırada da yoldan geçen iki kişinin öldüğünü bildirdi. Alman medyası, Stutgart yakınlarında bulunan Winnenden kasabasında katlima imza atarak kaçan gencin kaçtıktan sonra bir alış veriş merkezinin otoparkında polisle çatıştığı ve daha sonra intihar ettiği belirtildi. Saldırganın adının Tim Krchner olduğu açıklandı. Son rakamlara göre ölü sayısı 15 olarak açıklanırken bunlardan 9'unun öğrenci ikisinin ise okul çalışanı olduğu belirtildi.

Ölenler arasında Türk yok. Yaralıların içinde ayrıca iki Türk öğrenci olduğu ve durumların ağır olduğu ifade ediliyor. Çatışma yerinde 2 kişi ölürken gencin intihar ettiği açıklandı. Öte yandan gencin polis tarafından öldürüldüğü de polis kaynaklarından gelen iddialar arasında... Alman Bild gazetesi, sabah saatlerinde okula gelerek iki sınıfa girip ateş açan 17 yaşındaki saldırganın burada 9 öğrenciyi öldürdüğünü belirtti. Albertville lisesinin eski bir öğrencisi olan saldırganın kaçarken de bir kişiyi öldürdüğü kaydedildi. Polisin ailesinin evinde arama yaptığı ve ruhsatlı 18 silah bulduğu saldırganın daha sonra bir aracı durdurarak, sürücüyü rehin aldığı, polis barikatlarını yararak, Volkswagen marka Sharan model araçla otoyola çıktığı, burada rehin aldığı sürücüyü serbest bıraktığı ifade edildi.

SALDIRGAN 2007 YILINDA OKULDAN MEZUN OLMUŞ

Yetkililerin ismini açıklamadığı 17 yaşındaki saldırganın 2007 yılında Albertville okulundan mezun olduğu öğrenildi. Zanlının kullandığı silahların ebeveynlerine ait ruhsatlı silahlar olduğu belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI KÖHLER SALDIRIDAN ÜZÜNTÜ DUYDUĞUNU BELİRTTİ

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville lisesinde bu sabah düzenlenen silahlı saldırıdan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Köhler, eşiyle birlikte bu saldırıdan dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, ölenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını kaydetti. Öte yandan, saldırganın bir otomobili silah zoruyla kaçırarak Wendlingen kentine gittiği ve burada bir alışveriş merkezinin park yerinde polisle girdiği çatışma sonucunda 2 polisi de yaraladığı bildirildi.

BAŞBAKAN MERKEL: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville Lisesinde bu sabah yapılan silahlı saldırıdan dolayı "büyük üzüntü" duyduğunu bildirdi. Alman hükümet sözcüsü Ulrich Wilhelm, Merkel'in saldırıdan dolayı "büyük üzüntü" duyduğunu belirterek, Merkel'in ve tüm kabine üyelerinin, ölenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını söyledi. Ulrich, Alman hükümetinin yerel güvenlik güçlerine her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu ve yardım teklifinde bulunduğunu kaydetti.