Almanya'da Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) Parlamento Grubu Başkanı Volker Kauder, yeni Göç Yasası’nın acelesinin olmadığını söyledi. "Şu an göç yasasının acelesi olduğunu görmüyorum." diyen Kauder, yeni göç yasası tartışmalarına yoğunlaşmak yerine hâlihazırda uygulamada olan yasalarının daha iyi kullanılmasını talep etti. Avrupa Birliği ülkelerinden göç aldıklarını ve büyük bir mülteci akını olduğunu söyleyen Volker Kauder, "Öncelikle bu insanların uyumu ve çalışma piyasasına katılımları için uğraşmalıyız." dedi.

Hem CDU, hem Sosyal Demokrat Parti'de (SPD) göç yasası tartışmalarının yeni olduğunu söyleyen Kauder, Almanya’nın yurt dışından kalifiye işçi göçü alması için çok iyi yasaların olduğunu savundu. "Yeni bir yasa tartışması yerine var olan imkanları iyi kullanmalıyız." diyen CDU/CSU Grup Başkanı Kauder, ekonomi dünyasının ve Federal Çalışma Bakanlığı’nın Hindistan, Endonezya ve Amerika gibi ülkelerde insanların, geleceklerini Almanya’da görmelerini sağlamak için daha fazla tanıtım çalışması yürütmesi gerektiğini söyledi.

Leipziger Volkszeitung gazetesine konuşan Kauder, Çalışma Bakanı Andrea Nahles’in kalifiye eleman sıkıntısı yaşayan meslekleri tespit edip bu meslekler için Almanya’ya gelmek isteyenlere kolaylık gösterilebileceğini söyledi.

Siyasetin AB ülkelerindeki gençlerin işsizliğine çözüm bulmak için sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Kauder, Almanya’da 20-29 yaş arasındaki her yedi kişiden birinin meslek eğitimi olmadığını hatırlattı. Bunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Kauder, "Bütün bunlarla ilgilenmemiz gerekiyor. Bazıları bunu sanki bir spor kulübü olarak algılıyor, bütün dünyadan en kalifiye insanları bulup Almanya için satın alacağımızı düşünüyor. Bu sürekliliği olan bir çözüm değil. Bir karışım yapmalıyız, kendi ülkemizin insanını kalifiye yapmak zorundayız ve mümkün olduğu kadar bütün dünyadan en iyileri Almanya’ya çekmeye çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.