Danimarka’da bir araca çarpıp kaçan milletvekili Bent Bøgsted tepkilere neden oldu. Çarptığı araçta hafif hasarın meydana gelmesine neden olan Bøgsted gelen tepkiler sonrasında özür dilemek zorunda kaldı.

Aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi’nin (DF) üyesi olan Bent Bøgsted Danimarka medyasına yaptığı açıklamada çok üzgün olduğunu ve ‘oldukça kötü bir gün geçirdiği için’ kaza sonrasında olay yerinden kaçtığını söyledi.

Olay Danimarka’nın Frederikshavn şehrinde gerçekleşti. Aracının arkasına taşıma vagonu takılı olan milletvekili Bøgsted girdiği bir marketin park yerinden çıkarken bir araca çarptı. Bøgsted kazanın akabinde durup araç sahibiyle görüşmesi gerekirken hızla kaçıp uzaklaşmayı tercih etti. Ancak olay bir süre sonra önce yerel gazetelere ardından da ulusal medyaya yansıdı. Çok sayıda Danimarkalı sosyal medyadan yazdığı mesajlarda milletvekili Bøgsted’e tepki gösterdi. Olayın medyaya yansımasının akabinde bir açıklama yapan Bøgsted ise özür diledi. Kötü bir gün geçirdiğini ifade eden Bøgsted buna rağmen kaçmaması ve kazanın sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Bøgsted’in ne kadar ceza alacağı bu soruşturma sonucunda belli olacak.